Vårruller i ovnen




 

Fant ei vårrulloppskrift på nettet der det sto at vårruller også fint kan stekes i ovnen. Jeg prøvde dette, og har nå funnet min egen lille vri med å teste det ut noen ganger. Saken er den at jeg vil ha vårruller som smaker godt og samtidig ikke er så fete. Tillater meg å dele denne oppskriften med deg.

 

Ingrediensene er:

20 - 30 vårullpapir

3 store gulerøtter 

1/4 hodekål

3 fedd hvitløk

1 vårløk 

1/2 gul løk

400 g kjøttdeig av det du vil. Selv foretrekker jeg kylling eller kalkun.

1 pk glassnudler 

1/2 flaske med oyestersaus

3 ss soyasaus

4 ss gløgg

1/2 tørket cilli

Ingefærpulver, pepper og salt som krydder

1 egg til pensling

3 ss olje til steking

Sweet chillisaus til dip





 

Nudlene kokes i vann i 5 minutter, forså å kjøles ned og deles opp. Mens det kokes skjærer jeg opp grønnsakene og raspet de i foodprosessoren. Deretter steker jeg alt dette i ei wokpanne, sammen med kjøttdeigen, sausene og krydderet. Altså blandes alt utenom papiret, egget og chillisausen.



 

 

Når alt dette er stekt, godt blandet og smaker godt (viktig å tilpasse kryddermengden etter ganen) legger jeg det utover papiret. Så pisker jeg egget og bruker det som lim og pensling. Altså legges blandinga i midten på papiret forså å brette vårrullene sammen. Hjørnet oppe pensles med egg og "konvolutten" lukkes.



 

Vårrullene legges deretter på et stekebrett, pensles altså med egg i stedet for olje hvis du ikke vil ha de så fete. De stekes så på 220 grader midt i ovnen ca 12 - 15 minutter. Snu de så og etter stek på den andre siden i et par minutter. 



 

Så er det bare å kose seg og ta gjerne på litt chillisaus. Resten av vårrullene kan bare fryses ned på stekes frosne i ovnene ved en senere anledning. 

 

Ha en deilig aften. 

 

#vårruller #forrett #østensmat #femomdagen #slumpe #matblogg #blogg #matglede

7 kommentarer

Pernille

03.06.2017 kl.22:09

Nå fikk jeg lyst til å lage vårruller :) Ønsker deg en fin pinse!

Kari Elisabeth Solum

05.06.2017 kl.12:10

Tusen takk Pernille. Det er ikke så vanskelig når en bare har alle ingrediensene. Vel overstått pinse til deg også ??

spisogspar

03.06.2017 kl.22:12

Ja vårruller er kjempegodt :) Jeg også steker de i ovnen ;)

Kari Elisabeth Solum

05.06.2017 kl.12:09

Helt enig med du. Det er nesten like godt og du sparer veldig mye tid og unødvendig påfyll av kalorier. Ha en fin dag ??

elisebr

04.06.2017 kl.15:33

Så nydelig og godt det så ut! :) Vårruller er så godt! :)

Kari Elisabeth Solum

05.06.2017 kl.12:07

Tusen takk elisebr. Er fint å ha i fryseren også, for når en plutselig får lyst på noe salt og godt, er det bare å varme de opp. Ha en fin dag ??

elisebr

05.06.2017 kl.13:43

tusen takk :) Ønsker deg og dine også en fin dag :) <3

Skriv en ny kommentar

Kari Elisabeth Solum

Kari Elisabeth Solum

51, Farsund

Voksen dame som elsker å eksperimentere og lage mat, men glemmer å skrive ned oppskrifta så derfor denne bloggen. Jeg lytter gjerne til gode råd, så derfor setter jeg pris på kommentarer. Er ellers sammfunsorientert, litt poetisk, personlig etc og lar bloggen bli preget av det, samt litt dysleksi

Kategorier

Arkiv

hits