hits

Kabaret ala slumpemor

Denne forma rommer 1 liter

 

I mangel på oppskrift på den kabareten som jeg husker fra min barndom, samt at jeg ikke fant aspikbuljong, ble den laget på en slump... Den ble faktisk slik jeg husker den på smak, men utseende på den  kan diskuteres 😁 Uansett vil jeg dele og skrive ned oppskriften, slik at jeg husker den, og at flere som ikke finner aspikbuljong i butikken, kan vite at det fins løsning på det også. Har du gode råd å komme med, så mottas de med takk 😉 Her er iallefall oppskrifta mi:                                                                    

 

Igredienser:

1 boks med hermetiske erter og gulrot

1 glass med hermetiske asparges 

2 kokte egg ( mine kokte for lite, så jeg anbefaler at de kokes i 9 minutter)

1 boks med pillede reker (200 g)

10 plater med gelatine

1 terning med grønnsaksbuljong

 

Fremgangsmåte:

 

Rekene og grønnsakene siles av og tørkes opp litt. Krafta tas vare på og helles over i en kasserolle. Gelatinen legges i vann i ca 5 min, og vris om (se fremgangsmåte på pakningen) Eggene hardkokes og avkjøles. 

Krafta kokes opp sammen med buljongen til terningen er smeltet. Deretter tar du i gelatinen og koker den inn i krafta slik at den løses opp, for deretter avkjøle den.

Som du ser, ble det ikke den vakreste kabareten, men iallefall legges aspargesen, grønnsakene, rekene og de skrellede egga lagvis i ei fin glasskål. Har du sånn ekte aspikkskål er det det beste. Når det er gjort helles den avkjølte krafta over, og settes kaldt til neste dag. 

Server gjerne kabareten på ei skive med loff og ta på remulade eller majones. 

 

Du kan også ta kabareten over på et fat før servering til fest. 

 

 

 

God apetitt og God Jul 🎄🎅🎶

 

#aspik #kabaret #remulade #pålegg #festmat #50og60tallet #tradisjon #koldtbord 

2 kommentarer

elisebr

23.12.2017 kl.12:38

Jeg synes den så fin ut jeg og at du har vært flink! :) Ønsker deg og dine en fin jul :)

Kari Elisabeth Solum

24.12.2017 kl.00:27

elisebr: Tusen takk skjønne du. Ei god jul ønskes til deg og dine også. Klem

Skriv en ny kommentar

Kari Elisabeth Solum

Kari Elisabeth Solum

52, Farsund

Voksen dame som elsker å eksperimentere og lage mat, men glemmer å skrive ned oppskrifta så derfor denne bloggen. Jeg lytter gjerne til gode råd, så derfor setter jeg pris på kommentarer. Er ellers sammfunsorientert, litt poetisk, personlig etc og lar bloggen bli preget av det, samt litt dysleksi

Kategorier

Arkiv