hits

Langtidstekt elgstek med viltsaus/fløtesaus

 

Så har jeg vært en liten tur i Trøndelag, og der er det ofte elgkjøtt i forskjellige varianter på menyen. Jeg var også heldig å få en del elgkjøtt med meg hjem, til sørlandet igjen. Siden jeg ofte har problemer med å få elgkjøttet mørt, har kommet frem til at det beste er å marinere kjøttet og langtidsteke det. 

Tillater meg å dele denne matoppskriften med deg:

 

Beregn ca. 200 g rent elgkjøtt pr.porsjon

 

Fileten legges i #rødvinsmarinade natten over. Husk å ikke ha salt i, da saltet trekker krafta ut av kjøttet. Et annet triks er å ta i litt sodavann i marinaden, for å gjøre det mørere.

Etter å ha marinert fileten natta over, tas den opp, skylles lett og tørkes. Stek så fileten, i ei god varm panne på alle sidene, slik at du unngår at krafta renner ut under langtidstekingen. La så steken hvile og avkjøles i ca 5 minutter , før du legger den i en stekepose sammen med f.eks sopp, strimlet gulrot og løk. Lukk så stekeposen, og la den langtidsteke, i en langpanne med vann på 120 grader i min. 3 timer. Vil du steke den lenger, skru ned varmen med ca 10 grader pr time.

La steken hvile litt før servering.

Server så med f.eks grønnsaker, poteter, #viltsaus/fløtesaus og tyttebær. Jeg tar selvsagt med blandingen med de grønnsakene som har vært med elgsteika i stekeposen. 

 

Ha en fin uke, og go elg.

 

#elgsteik #viltsaus #fløtesaus #Trøndelag #matpånorsk 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kari Elisabeth Solum

Kari Elisabeth Solum

52, Farsund

Voksen dame som elsker å eksperimentere og lage mat, men glemmer å skrive ned oppskrifta så derfor denne bloggen. Jeg lytter gjerne til gode råd, så derfor setter jeg pris på kommentarer. Er ellers sammfunsorientert, litt poetisk, personlig etc og lar bloggen bli preget av det, samt litt dysleksi

Kategorier

Arkiv